fbpx
 • Over BVBA Bart Moens

  Ons verhaal

  BV Bart Moens is gespecialiseerd in het ruimen van allerlei putten, het ontstoppen van leidingen, riool- en hogedrukreiniging, camera-inspecties en geurdetecties. Op vraag van de gemeente Buggenhout breidde Frans Moens in 1970 zijn landbouwbedrijf uit met een ruimdienst voor het leegmaken van particuliere aalputten en het reinigen van de straatkolken van de gemeente. In 1990 nam zijn zoon Bart het bedrijf over.

  De firma werd in 1991 omgedoopt tot BVBA Bart Moens en specialiseerde zich verder als ruim- & ontstoppingsdienst. Ze beschikte toen over 1 tractor en 2 bijpassende vaten. Van extra werknemers was pas sprake vanaf 1998, toen het bedrijf haar eerste werknemer in dienst nam. Het jaar 1996 bracht een grote verandering voor de firma. Ze kocht een eerste speciaal uitgeruste vrachtwagen aan voor rioolreiniging en industriële reiniging.

  In 1997 kwamen er twee vrachtwagens bij, speciaal voor de ruimdienst. BVBA Bart Moens nam in 1998 een ruimdienst uit Lebbeke en een uit Dendermonde over. De echtgenote van Bart, werd in 2004 medezaakvoerder van het bedrijf en de firma breidde haar actieradius uit tot de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel. Om de veiligheid te garanderen en het milieu te vrijwaren, volgde de firma Bart Moens een veiligheidsopleiding VCA. In 2004 kreeg de firma hiervoor een certificaat.

  In 2008 breidde de firma haar diensten uit met het uitvoeren van camera-inspecties en geurdetecties. Daarvoor werden toen de eerste camera, rookmachine en sonar aangekocht.

  Begin 2022 namen Dirk en Olivier Deloof het bedrijf over van de voormalige bestuurders. Vader en zoon met zin voor ondernemen en hard werken.
  Om onze klanten nog professioneler en sneller te bedienen en de enorme groei te ondersteunen werd meteen geïnvesteerd in nieuwe voertuigen en medewerkers.

  Bovendien namen we midden 2022 intrek op een nieuwe locatie op de industriezone Hoogveld in Dendermonde.

  Contact

  Opleidingen

  Om de vooropgestelde doelstelling waar te maken, wordt ons personeel voortdurend bijgeschoold met toolbox meetings, interne en externe opleidingen.

  Interne opleidingen :

  • Werken met combiné vrachtwagen
  • Opleidingen hoge druk spuiten
  • Gebruik van gasdetectie
  • Uitvoeren van risico-analyses

  Externe opleidingen met certificaten :

  • Basisveiligheid VCA
  • Werken met onafhankelijke ademhalingsbeschermingsmiddelen
  • Veiligheidswacht van besloten ruimten

  Service, flexibiliteit, kwaliteit, veiligheid en milieu zijn de sleutelwoorden van ons bedrijf.

  Onze werknemers dragen steeds aangepaste werkkledij en veiligheidskledij zodat wij steeds conform de meest gangbare veiligheidsvoorschriften op werven en fabrieken zijn.

  Veiligheids Checklist Aannemers